top of page
a907db5f-4bec-4cc3-b74e-e0de743f68e7.JPG

Over mij

Mijn naam is Mieke de Waal en ik ben getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen. Na een aantal jaren in de residentiële jeugdhulpverlening te hebben gewerkt, ben ik in 2002 overgestapt naar het onderwijs. Van 2006 tot 2015 werkte ik met veel plezier als remedial teacher en intern begeleider op de Comeniusschool in Naarden.


In 2015 ben ik mijn eigen praktijk voor remedial teaching gestart, omdat ik mij volledig wilde richten op wat ik het leukste vind: het werken met kinderen die net wat extra aandacht en begeleiding nodig hebben. Ik vind het belangrijk om kinderen te ondersteunen vanuit een veilige en vertrouwde omgeving, waarin zij zichzelf kunnen zijn en waar zij worden uitgedaagd, worden gemotiveerd en succeservaringen kunnen opdoen. Het ondersteunen van kinderen met specifieke onderwijsbehoeften en hen samen met de leerkracht en ouders zodanig in hun kracht zetten dat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen, vind ik de mooiste uitdaging in mijn werk.

Als remedial teacher heb ik uitgebreide ervaring in zowel individuele begeleiding thuis in mijn praktijkruimte, als op scholen zoals de Emmaschool in Bussum en de Godelindeschool in Naarden. Ik bied daarnaast begeleiding aan via zorgarrangementen en sta klaar om interne begeleiding op scholen te ondersteunen. Belangrijke kernwoorden voor mijn begeleiding zijn vertrouwen, veiligheid, geloof in eigen kunnen, het kind in eigen kracht zetten, rust, geduldig zijn en nauw overleg met de ouders en school.

Als gediplomeerd remedial teacher ben ik aangesloten bij Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers (LBRT).

Over mij: Over
bottom of page